Aplicabilitatea codurilor QR este fara limite si depinde doar de imaginatia noastra cit si cum le vom putea folosi in viitor. Poate pe romani o sa-i surprinda, dar pe japonezi sau americani vestea ca aceste coduri QR se pot aplica chiar si pe monumentele funerare, nu-i mai mira.
Tot mai multor americani li se pare o idee buna sa poata merge la mormintul unei persoane dragi unde sa poata scana un cod QR si sa "rasfoiasca" amintiri de tip text, foto sau video, pe smartphone sau tableta. Codurile pot oferi oricui informatii despre o persoana care isi doarme somnul de veci intr-un cimitir sau acestea pot fi restrictionate cu parola de urmasii raposatului.
Toate informatiile pot fi structurate sub forma unei pagini asemanatoare cu cea de Facebook si pot fi accesate si de pe orice calculator de acasa, daca cunosti adresa web a respectivei pagini. Cei care comanda o astfel de pagina memoriala pot plati pina la 150 de dolari pentru realizare, administrare si gazduire web pe veci. Codul QR, asociat paginii web, se imprima pe materiale rezistente la intemperii.
In filmuletul urmator puteti vedea oferta companiei americane Living Headstones, specializata in astfel de servicii. Totodata, puteti vedea mai clar cum functioneaza acest serviciu bazat pe codurile QR.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu