joi, 25 iulie 2013

Mercedes-Benz salveaza vieti cu coduri QR

Producatorul german de autovehicole s-a gandit sa vina in sprijinul echipelor de salvare care intervin in caz de accident rutier, oferindu-le o facilitate rapida in identificarea datelor esentiale despre masinile avariate in care se afla victime. Politistii, paramedicii si pompierii pot afla imediat despre ce tip de masina este vorba, unde are amplasat rezervorul de combustibil, unde se afla airbag-urile, unde se afla bateria, pe unde sint intinse cablurile electrice si alte informatii care pot fi utile celor care intervin.

Se stie ca orice secunda este capitala in desfasurarea unei actiuni de salvare a vietilor victimelor accidentelor rutiere si orice informatie e binevenita. Ei bine, toate aceste informatii vor putea fi accesate prin intermediul unui cod QR scanat cu un smartphone. Mercedes-Benz s-a gandit sa amplaseze cite doua stickere cu coduri QR pe fiecare masina. Unul dintre el va fi lipit pe interiorul capacului de la busonul de alimentare iar celalat undeva in partea opusa a masinii.

Prin scanarea codului se acceseaza rapid o pagina web unde se regaseste o schita a modelului de masina pe care sint marcate clar zonele de interes pentru membrii echipajelor de interventie. Nu numai masinile noi vor avea aceste coduri QR. Mercedes-Benz a creat "schite de salvare" pentru toate modelele sale de dupa anul 1979. Acestea pot fi gasite in 6 limbi pe o pagina dedicata de unde pot fi downloadate in format pdf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu