vineri, 26 iulie 2013

Angry Birds "teleporteaza" figurine in joc prin intermediul codurilor QR

Recent, creatorii celebrului joc au lansat pe piata o noua versiune:  Angry Birds Star Wars 2. Noul joc nu vine doar cu pasari "suparate" cu caracteristici imprumutate din celebra serie de filme Star Wars, ci si cu o noutate interesanta. Pasionatii acestui joc isi pot achizitiona si figurine cu pasarile-personaj pe care le pot introduce in mediul virtual al aplicatiei de pe tableta sau smartphone plasindu-le peste obiectivul camerei video ale acestor aparate. (vezi videoclipul pentru a intelege mai bine cum se face...)


Cum se poate asa ceva? Figurinele au la baza un mic QR code care este marit de o lentila asa incit sa poata fi citita de camera aparatului. Aplicatia jocului scaneaza codul QR, identificind personajul figurinei care il contine si introduce automat in joc pasarea-personaj.

Producatorii jocului spun ca au optat pentru codurile QR, in dauna etichetelor NFC, deoarece acestea sint mult mai accesibile pentru tablete si smartphone-uri, care nu trebuie sa fie echipate cu tehnologia NFC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu