duminică, 28 iulie 2013

Americanii scaneaza mai mult coduri QR decit europenii

Un studiu realizat la sfarsitul anului trecut in SUA si trei tari europene ( Marea Britanie, Germania si Franta) a relevat faptul ca americanii sint mai familiarizati cu codurile QR, pe care le scaneaza mai mult decit locuitorii de pe batrinul continent.

Studiul efectuat de compania Pitney Bowes a avut ca tinta doua categorii de virsta: 18-24 ani si 25-34 ani. Conform rezultatelor, a reiesit faptul ca cei mai multi tineri au scanat coduri QR din reviste si postere. Fata de europeni, consumatorii americani scaneaza destul de mult si coduri de pe plicurile postale sau imprimate pe ambalajul produselor.

Pe ambele continente se scaneaza mai putin coduri de pe website-uri, conturi de email sau de pe ecranul televizoarelor.



In Europa, codurile QR pot avea un succes mai mare. Conform unei statistici comScore, la jumatatea anului trecut abia 16% dintre detinatorii de smartphone spanioli si 11.4% dintre detinatorii de smartphone britanici scanasera coduri QR. De remarcat ca in Spania doar intr-un an numarul celor care s-au folosit de coduri s-a triplat iar in Germania s-a dublat.



Statisticile arata ca in Spania, Germania, Italia, Franta si Marea Britanie sint deja peste 17 milioane de persoane care au scanat coduri QR, ceea ce inseamna abia 14% din totalul detinatorilor de smartphone-uri.

Sursa: eMarketer.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu