luni, 12 august 2013

Cum pot fi folosite codurile QR in televiziune

Codurile QR pot fi scanate de pe orice material pe care sint imprimate: hartie, plastic, textile, ziduri, pavaje, lemn, sticla, ceramica etc. Si daca tot am vorbit de sticla, codurile pot fi scanate chiar si de pe ecranele monitoarelor de calculator si a televizoarelor.

Sa ne amintim ca, prin scanarea unui cod QR, putem accesa un text, o fotografie sau un videoclip. Putem insa sa si downloadam fisiere si aplicatii. Exista tari in care televiziunile s-au adaptat noii tehnologii si ofera acum posibilitatea, de exemplu, ca, prin banerele publicitare afisate pe ecran, telespectatorii sa poata downloada aplicatii pentru telefonul mobil.

Iata un exemplu in care postul meteo Weather Channel permite telespectatorilor cu smartphone-uri, cu platforma Android, sa-si descarce o aplicatie cu prognoza meteo direct de pe ecranul televizorului. Observati ca telespectatorii sint anuntati din timp sa-si pregateasca telefoanele pentru download, apoi este afisat un cod QR care prin scanare permite descarcarea respectivei aplicatii.

E un lucru nou cu care cred ca ne vom obisnui in viitor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu